SkyPeek Hvalpe

Avlstrategi

Vores mål er at avle mentalt og fysisk sunde, stærke og racetypiske Golden Retrievere med overholdelse af DKK & DRK's etiske anbefalinger.

Vi sætter høje krav til vores avlshunde og gentester vores hunde for øjenlidelserne PRA1, PRA2 og for skællidelsen Ichthyosis (ICT). Vi udvælger også nøje hvilke hunde der anvendes i avlen.

Både tæven og hannen skal have minimum HD: B, AD: 1 og være fri for alvorlige arvelige øjenlidelser. HD index for tæven og hannen vi sætter sammen skal minimum have et gennemsnit på 100. Indavlskoefficient skal være så lav som mulig og de skal begge have et godt og roligt temperament.

Hvalpe hos Kennel SkyPeek vokser op i trygge rammer inde i huset fra de bliver født til de flytter hjemmefra. Hvalpene vil derfor blive tilvænnet hverdagens lyde såsom støvsuger, lyde fra fjernsyn, vaskemaskine, hårtørrer, teenager musik osv.

Hvalpene vil igennem de 8 uger de bor hos os, opleve hvad det vil sige at leve tæt i en familie og følge en struktureret socialisering, så vi kan give hvalpene den bedste mulige start på tilværelsen. Udover dette vil hvalpene løbende blive udsat for lyd-cd med forskellige lyde bl.a. fyrværkeri, skud osv.

Hvalpene vil blive evalueret af en erfaren opdrætter når de er 7 uger. Dette gøres for at kunne finde den helt rigtige hvalp til den rigtige familie.

Med hvalpen følger

  • DKK stamtavle
  • DKK's salgs/købskontrakt, som følger købeloven.
  • Sundhedsattest fra dyrlægen
  • Ormekur
  • 1 x vaccination
  • ID-mærkning med mikrochip - og derved registrering i Dansk Hunderegister
  • Hvalpepakke samt rådgivning angående foder
  • Hvalpens egen mappe, bl.a. med socialiserings oversigt, vægt/mål diagram og billeder
  • ​Lukket Facebook gruppe for hvalpekøbere
  • Muligheden for altid at søge råd hos os gennem hele hundens levetid

Forløbet

At sælge en hvalp, er for os en tillidssag. Det er derfor meget vigtigt for os, at vi føler, at hvalpene kommer til de rette familier.

Når vi ved om tæven er drægtig, inviterer vi dig/jer hjem til os, så du/I kan se hvem vi og hundene er og vi kan se hvem du/I er. Vi opkræver ikke depositum ved første besøg, vi skal begge have muligheden for at sove på oplevelsen. Når hvalpene er født og der ligger en guldklump til dig/Jer, vil vi opkræve depositum. Ved andet besøg hos os, vil der gives en hvalpemappe med gode råd så man er bedre rustet til når hvalpen kommer hjem.

For os er det vigtigeste at finde den helt rigtige familie til hvalpen. Vi sælger derfor ikke over telefon eller mail og vi forventer at du/I kommer og ser til hvalpen når vi holder fælles hvalpekig. Du/I vil møde de andre hvalpekøbere og på denne måde bliver der etableret et netværk til de mange spørgsmål der unægtelig vil komme under hvalpens opvækst. 

 

Krav til køber

Hunden skal AD/HD fotograferes når den er mellem 12-18 mdr. Dette gør vi for at følge hvalpens sundhed og bruge denne viden til vores fremtidige avl. På denne måde er du/I som køber sikret muligheden for at benytte reklamationsretten, hvis der mod forventning skulle vise sig at være svær AD/HD eller andre alvorlige sygdomme.

Hunden må ikke aflives uden vores samtykke, medmindre en dyrlæge oplyser, der ikke er andre muligheder grundet skade.

Hvis du/I som køber er nødt til at skille dig/jer af med hunden, skal den retur til os, medmindre andet aftales. Vi vil derefter gøre vores bedste, for at finde et nyt godt hjem til hunden.